Flying solo

Före jag åkte iväg var det väldigt många som påpekade hur modig jag är och undrade hur jag vågar resa ensam.
Jag tror att det nog krävs en viss typ av personlighet för att resa iväg alldeles ensam. Man ska vara social, självständig och klara av att vara ensam. Men jag gissar att är man ingendera av domdär så blir man nog det 🙂 Jag är en sån som tycker det ibland är lika skönt att vara ensam som att vara bland folk.
Sen har jag också alltid haft självständighetsegenskapen, och viljan att klara mig själv. Dessutom har jag nog lätt att tala med nya personer, men av någon orsak är det mycket lättare här. Kanske för att de flesta man talar med upplever liknande saker(reser) och är på något sätt likadana.

Jag valde australien som mitt första land att resa ensam i. Många kan tycka att varför vill du fara först till andra sidan jorden? Svaret är att australien, och speciellt den rutt jag gör(östkusten) är vääldigt populär och i varje stad är det en massa backpackers. Dessutom är australien ett tryggt ställe, förutom alla farliga djur då haha(:
Klart jag har varit en stor del av tiden ensam, jag har gått på stan, joggat på stranden, läst, solat, gjort ärenden, handlat..men för det mesta har jag bara tyckt det varit skönt och njutit av värmen och stället.
Vill man ha umgänge är det bara att sätta sig i soffan bredvid någon på hostelet och börja småprata.

Klart det funnits vissa stunder som jag funderat att är det verkligen den bästa iden att resa ensam(tex första natten i sydney då mina rumskompisar inte ens sa hej när jag hälsade utan bara stirrade på mej…) (och då jag sa hejdå till Janne på flygplatsen och fortsatte helt ensam iväg-det var tungt)

Jag har ändå alltid velat pröva på att resa ensam, få utvecklas och uppleva saker. Så jag är glad att jag klarade av att flyga iväg. Har ju träffat en massa härliga och trevliga och vänliga människor på vägen. Jag har ju över en månad kvar på resande fot så jag gissar att jag kommer träffa en hel del till.

För tillfället är jag påväg till Surfer’s Paradise(gold coast). Nicola och Chiara är på samma hostel som jag, roligt!
Är inte säker om jag ska gå ut ikväll eller stanna inne, det var utgång både på torsdag och fredag, så jag är lite trött.
Men gissar att det kommer vara bra stämning på uteställena idag. Får se vad jag träffar för människor på hostelet först kanske 🙂
Ha de bra alla som läser dethär! Och ursäkta för ett låångt inlägg..

IMG_3900.JPG

2 reaktioner på ”Flying solo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s