SYDNEY

Jag kom till Sydney på lördag kväll. Och är alltså tillbaka där jag började. (inte samma hostel för det första var skitdåligt..). Första gången jag var här hade jag bara en dag i staden. Och då bokade jag mina aktiviteter och gjorde andra ärenden så hann inte egentligen göra något. Nu har jag haft typ tre nästan hela dagar här.

Dag 1, lördag.
Planet landade halv 8, så kom ganska sent till hostelet, typ 9, åt mat(nudlar var det enda jag hade..), låg sen i sängen och somnade typ halv 1.

Dag 2, söndag
Vaknade typ 9, gick och åt frukost. På lördag blev jag bädda min säng själv så jag fick gratis frukost som ett förlåt av receptionen, not bad ;D
Sen gick jag runt på stan. Gick i butiker och shoppingcentrum, hittade lite souvenirer och julklappar. Allt som allt gick jag i 8 timmar…så hade väldigt sjuka fötter på kvällen.

IMG_4956.JPG

Dag 3, måndag.
Min sista heldag i Sydney blev en väldigt turistig en. På morgonen traskade jag ut till hamnen för att se harbour bridge, operahuset och the botanic garden. Efter det blev det lite mer shopping, hehe (:
På kvällen gick jag ut och äta med mina rumskompisar. Allt som allt var vi 7 tjejer. Efter maten började en frågesport vi deltog i. I surfer’s paradise vann jag ju en trivia, men den här gången kom vi 9de av 15 lag…svåra frågor! Sen var det bara att gå upp på rummet och packa.

IMG_5016.PNG

IMG_5017.PNG

IMG_5023.PNG

Dag 4, tisdag.
Utcheckning klockan 10. Sen gick jag runt på stan i nästan 2 timmar. Liite mera shopping…och åt lunch på hostelet. Tog sedan tåget till flygplatsen och 15.40 flög jag hemåt.
Och därmed var min sista dag i Australien över. ):

Mitt intryck av Sydney är sådär faktiskt. Jag gillar stora städer med all shopping och möjligheter osv, men som backpacker är de andra ställena på östkusten lättare att vara på.
När jag började min resa här var alla på hostelet lite otrevliga(sa inte ens hej tillbaka ex) och därför valde jag ett mer ”partyhostel” när jag kom hit igen. Men det är nog inte mycket bättre.
De flesta människor som bor här jobbar och är här en lång tid, jag antar att det är orsaken. Många känner varandra bra redan och de flesta har bildat grupper.

Men det är okej ändå, har använt tiden till att fundera och tänka på alla saker jag gjort under resan, och jag har haft lugna kvällar att vila. Och klart jag talat med folk, mina rumskompisar är väldigt trevliga, men det är helt enkelt inte samma atmosfär som i de andra ställena.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s