Semestern är över

Jag har ett par sköna dagar bakom mig och har hunnit se och göra en hel del. Men alltså, jag har typ inte tagit bilder alls, I’m so sorryy..

Huvudorsaken till resan var ju inträdesproven till Malmö musikhögskola. Det var fyra olika delprov man skulle göra, jag kan skriva lite mer detaljerat om dem i ett annat inlägg. Nu kan jag berätta lite vad jag gjort de här dagarna. 

Söndag: Flyget var framme i Köpenhamn klockan halv 7 ungefär, och därifrån tog jag tåget till Malmö. Sov på ett vandrarhem/lägenhet. Det var så himla skönt att ha en egen lägenhet för sig själv den första natten! Gick runt lite på stan på kvällen, köpte pizza och oreos(alltså de kexen! Flashback till Australien direkt alltså). Sen hörde jag lite på musik och läste musikteori. 

Måndag: Provdags! Vaknade typ 5 av att det var så ljust i rummet och jag kunde knappt somna om. Steg upp en timme senare för att göra mig i ordning. Var rädd att jag inte skulle hitta i tid till musikhögskolan då mitt lokalsinne=sämst ever, men tack vare wifi i lägenheten kunde jag göra vägbeskrivning på min kartapp och följa den haha 🙂 det tog ungefär en halvtimme att gå till skolan. Första provet började halv 9, sedan hade jag en paus till klockan 12, gick en stund på stan där före.  Sista provet började klockan 3. Ungefär halv 5 var jag färdig, dötrött men lättad över att det värsta var över. 

Sen gick jag en stund i butiker. Min kämppä var precis bredvid ett stort köpcenter, lyxen eller hur? Skulle söka studentklänning men var egentligen för trött för att orka pröva någonting. Köpte istället pizza(alltså va? Två pizzor i rad? Jag som aldrig äter färdigpizza…) och vilade resten av kvällen. Fötterna värkte efter allt promenerande. Väldigt otypiskt mig att inte gå på rundtur alla vakna timmar då jag är på resa, men ibland är det så. 

Tisdag: Återigen vaknade jag fem av mig själv, tror jag var så rädd att försova mig eller något. Mitt prov började först 9.30 men i god tid vill man ju vara ändå. Gick till skolan, och det var sångprov den här gången. Jag är helt nöjd nog med mitt uppträdande, men klart det kunnat gå bättre. Gick tillbaka till rummet, checkade ut(eller satte bara nyckeln i en postlåda, det var lite self-service ställe, men det var skönt!) och åkte med tåg till Köpenhamn. 

På tågstationen lämnade jag min väska i förvar, jag slapp in på hostelrummet först kl 16.  Så mellan halv 12 och 4 gick jag runt på stan, tappade bort mig 63 gånger, hittade Ströget och Nyhavn efter. En stund ehmm. Gick i butiker och shoppade som en galning. Ingen studentklänning tyvärr. Men ett par tygskor, två mjukisbyxor, en skjorta, två träningstoppar, ett par shorts och lite smågrejer kom med mig hem. Hade problem att få allt att rymmas i kappsäcken bara.. 

Tog en liten vilopaus på rummet någon timme, den här gången sov jag i en sovsal med 5 andra, men det vsr rent och fint och jag hade världens fluffigaste täcke. Aah ^^ 

Sen gick jag ut på stan igen, måste alltid få så mycket ut av min resa som möjligt. Jag tappade bort mig ungefär 39 gånger och gick runt i en cirkel.  Bokstavligen. Efter 45 minuter av promenerande och sökande efter centrum stod jag plötsligt vid hostelskylten igen. Alltså VAAH. Men alltså, mig stör det inte. Älskar att gå runt på nya ställen. 

Den här resan har jag varit såå onyttig, förstår inte ens hur det kan hända, tycker inte ens om skräpmat. Men jag gick in till en burger king, mätt blev jag i allafall. Gick en stund runt igen innan jag la mig i sängen för att vila efter ennlång och fin dag. 

Onsdag: Inte så mycket action i resesyfte den här dagen. Steg upp, gick till tågstationen(som var 100 meter från hosteldörren, förstår inte hur jag kunde gå fel så många gånger tidigare?!) åkte till flygplatsen och kom hem. På kvällen blev det mys och godis. Såg till och med på fotbollsmatch, olikt mig haha (: 

Överlag har det varit en skön minivacation. Har promenerat 50000km, tappat bort mig 247 gånger, sovit alltsomallt 18h(det stämmer i alla fall, jag räknade), hört på mycket musik, sett på glee och NJUTIT. Jag behövde verkligen det här lilla avbrottet i vardagen, har haft det skönt och roligt. 

  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s