BUCKETLIST: VOLUNTEER

Jag har som jag tidigare skrivit väldigt oklara planer angående mitt mellanår, men jag är nu säker att den första månaden på långresan kommer jag vara volontärjobbare i Indien. För några veckor sedan hittade jag en bra hemsida för volontärarbete, grundad av två svenska kvinnor. Deras mål var att hjälpa människorna, istället för att tjäna pengar, för jo, det finns en massa såna företag och organisationer. 

Jag kommer bo en månad i en mindre by i Indien, leva med en indisk familj, lära mig om kulturen, kvinnornas ställning och också lära mig lite Hindi. Kommer få göra workshops och olika  utflykter. På dagarna är jag bland utstötta barn och kvinnor, hjälper dem med hygienen, leker och lär ut bland annat engelska, i skolan. 

Det här kommer att vara en upplevelse för livet vet jag redan nu, och jag kommer att få perspektiv på världen. 

  
Volontärjobb har varit på min ”bucketlist” i 6-7 år, ungefär vid den tid jag kom på hur bra jag har det ställt och att det nog är meningen att jag ska hjälpa andra. Har ju varit månadsdonator i ett halvt år till Unicef, men det är ju en helt annan grej att åka ner själv, och hjälpa personligen. 

Sen är det många som har starka åsikter om volontärer i U-länder. Att pengarna man sätter på resan skulle hjälpa människorna mer än volontären hjälper personligen. Och jag ska inte ljuga, jag gör resan till stor del för min egen skull. För att jag får ut någonting av att hjälpa andra, och jag får lära mig en helt ny kultur och leva mig in i hur andras liv kan se ut på andra sidan jorden. Efter det kommer jag uppskatta allt med vårt land mera, och även känna mer empati för utsatta. Och kommer högst antagligen hjälpa mer än jag gör nu. Är jättenervös inför resan förstås, men vet att det kommer bli väldigt väldigt lärorikt. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s