PARIS 1

Jag inser ju att uppdateringen inte är så bra som jag planerat, men jag har helt enkelt inte haft tid att blogga, vi gör någonting hela tiden. Vilket är en bra sak förstås. Nu är jag på tåget så ska sätta ihop några inlägg. 

Paris
. Åh, vilken härlig stad! Det kändes illa att fara vidare, trivdes så bra. Vi kom fram på torsdag morgon, med en obekväm nattbuss. Vi tog metron till centrum, där vi gick runt på stan i 7 timmar? Haha, mycket promenerande. 
Halv 6 var det dags att möta upp vår couchsurfing-värd. Vi var ju klart nervösa, då det var första gången för båda att couchsurfa. Men genast som vi såg Patrick visste vi att allt var lugnt. Han hade dessutom väldigt bra references på couchsurfingsidan, så det kändes tryggt. Vi gick till hans lägenhet, som var precis i centrum av Paris, och vid jättemysiga kvarter. 
Sedan köpte vi mat till oss, åt och såg sedan på en film då klockan då var rätt mycket. Patrick gjorde oreo-milkshakes åt oss, och han gav en skål med oreos åt mig då jag berättade tidigare hur mycket jag gillar de kexen. Alltså hur mycket tur hade inte vi?! 

  
På fredag var det sightseeingdag. Vi såg triumfbågen, eiffeltornet och Louvremuseumet, med bland annat Mona-Lisa. Efter att vi lagat mat begav vi oss till Montmarte och gick upp till Sacre Ceur, uppe på en hög kulle. Där på trappan till kyrkan satt vi, delade en flaska vin och njöt av utsikten vi hade. Hela staden blinkade. Trappan var full av andra parisare som umgicks. 
På väg hem tappade vi bort oss bland de smala gatorna, men mig störde det inte, gillar att bara gå och se mig omkring. Härlig dag! 

   
    
   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s