PRAG

Om jag sa att hostelet i Wien var bra kan jag säga att vårt rum i Prag var det bästa jag sett. Vi hade ett stort vardagsrum, eget rent och fint kök, två badrum och tre sovrum. Ena i övrevåningen. Första natten hade vi extra lyx då vi totalt var typ 6 personer i hela lägenheten. (Så Czech inn för alla som besöker Prag!) 

Ida var fortfarande förkyld första dagen, och jag kände mig också lite dåsig så vi tog en lugn dag. Vi sov ut, gick lite runt på stan, lagade en supergod kycklingsallad och myste under täcket i vardagsrummet med poporn på kvällen. När man konstant är på språng är det skönt med såna dagar emellanåt. Och grönsaker är inte något man frossar i när man reser tyvärr. Det blir mycket snabbmat, snacks, söta drycker och frukt om dagarna. 

  
Följande morgon mådde vi båda bättre och tog en gratis guidad tur genom staden. Vi fick se de viktigaste sakerna i staden och höra lite historia och detaljer om Prag. Vi åt typisk tjeckisk lunc(dumpling, som var som bröd, kött och sås) och vi drack ”originalölen” alltså den första pilsnerns originalrecept. Sen besökte vi Prags castle som var uppe på en hög kulle. 

Till middag blev det resterna av salladen och på kvällen satt vi på en parkbänk med varsin milkshake tills det blev mörkt. Sen hade vi vår sista natt i vårt lyxrum med fluffiga och mjuka täcken, och äntligen varma duschar, haha! 

   
 Så här kan en helt vanlig tågselfie se ut. Glada är vi! För Tjeckien är ett billigt land, hahha. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s