OKTOBERFEST

I Munchen var det couchsurfing! Hostel är nämligen superdyrt då det är oktoberfest på gång, mellan 50-150 euro per natt… Vår värd tog emot oss, vi lämnade väskorna på hans jobbkontor och började söka efter kläder till oktoberfest. Efter några timmar var vi nöjda, och jag lyckades hitta den billigaste drindl-klänningen i butiken och dessutom i min favoritfärg! Blå naturligtvis. 
  
Kläderna till oktoberfest är vanligtvis jättedyra, en äkta klänning kostar mellan 80-200 euro.. Vi hittade våra på rea, min blev nästan 50e med blusen inräknad, men det var nog värt det. Den kan ju användas pånytt på oktoberfest, på maskerad eller säljas om jag inte vill ha den. 

Vi åt sen middag på ett typiskt tyskt ställe, fullproppat med människor, och folkmusik. Lite som ett oktoberfest-tält men in i centrum. 
Följande morgon begav vi oss till OKTOBERFEST! Vi gick in på området som var som ett nöjesfält med massvis med matställen, karuseller och stora tält. Det populäraste och största för turister var det vi stannade i. Vi träffade ett stort gäng trevliga människor och jag hade såå roligt! 

  
Jättehärlig stämning! Folk sjöng, dansade på bänkarna och skålade om vartannat. Och den enda storleken på ölstopen var en liter..

   
 
På kvällen tog vi nattåget till Berlin. Det ena tåget var flyktingtåget, som jag beskrev i mitt långa ”romaninlägg” 🙂 har fått fina komplimanger för texten, tack för det. Skrev den mest för att jag gillar att skriva och ville dela med mig av känslan. 

Ps. Jag skulle väldigt gärna vilja sätta en del av Finlands befolkning på ett sånt tåg för en stund(eventuellt förevigt). Det är jättesvårt att hänga med i nyheterna när man reser men har ju hört lite om dendär människomuren… Och attacken mot flyktingbussen i Lahtis. Seriöst vad har människor för problem? 

Varför skulle vi i Finland vara mer värda än någon annan på den här jorden?? Manblirsåarg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s