JAIPUR AND AGRA

Jag och Sofie tog ett långt veckoslut för att upptäcka städerna Jaipur och Agra. Det blev sammanlagt kanske 17 timmar i buss, plus oändligt många tuk-tuk färder. En tuktuk är som en öppen taxi alltså.  Vi gick på marknader, shoppade lite, gjorde sightseeing, åt middagar för 1 euro, såg tusentals människor och kor, och upplevde Indien på ett annat sätt. Vi bor ju på landsbygden där det är lugnare. Alltså motsatsen till dessa kaotiska städer. 

Väldigt intressant att få uppleva, och orsaken till besöket var till största del Taj Mahal. (Som är vackraste byggnaden jag sett, och förtjänar ett skilt inlägg – kommer imorgon.)

   
   
Igår promenerade vi nästan 25 kilometer sammanlagt.. Hade runkeeper på som höll oss uppdaterade. Bland annat besökte vi Agra fort, 4km stort i omkrets, där kungarna levde förut. Så intressant att se!

De hade egen vingård, stora trädgårdar, balkonger och rum smyckade med guld och ädelstenar. I vallgraven på första bilden fanns förr krokodiler, vid muren stod vakter med pilbåge och i trädgården bredvid den lufsade tigrar omkring. Maximum security alltså 😀 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s