STORIES FROM INDIA

Vi besökte Banjara Basti ännu en gång, och den här gången blev jag ännu mer berörd. Det stället dessa oskyldiga barn bor på är bara så fruktansvärt, ingen förtjänar ett så ovärdigt liv under såna förhållanden. 

Jag har nu samlat några bilder, och lagt till barnens berättelser. Mer bilder kan ni se i mitt album ”Travel updates”, på min facebook: Hanna Lönnroos. 

  
”Jag heter Sanjana, och borde inte leva idag. När jag var liten var jag så sjuk att jag blev medvetslös, men min mamma ville inte ta mig till läkaren, då en flicka bara är en börda för den indiska familjen. Hon väntade på att jag skulle dö, men jag blev räddad av volontärerna som tog mig till ett sjukhus.”

  

”Jag hjälper min familj med att samla skräp och sortera det vi samlat. Då vi hittar någonting av värde säljer vi det, och får pengar till mat och kläder.”

  

”Mitt namn är Kushi. Om några år blir jag bortgift av mina föräldrar, och jag kommer bo hos min man och hans familj för att arbeta för dem. Det jag kommer göra är att städa och laga mat, och jag får inte göra någonting för min egen skull, eller utveckla mina kunskaper.”

  

”Jag heter Mushkan, och bor tillsammans med mina föräldrar och sex syskon. Eftersom vi är så många så måste min mamma och pappa jobba hela dagarna, så jag kan inte gå i skolan, utan måste ta hand om mina syskon, städa och laga mat.”

  

”Jag är Mushkans lillasyster, och jag hjälper också till hemma. Jag kommer aldrig få gå i skolan eller lära mig saker, utan jag är tvungen att arbeta redan vid ung ålder.”

– – –

Vissa av barnen har jag kommit väldigt nära, och träffat nästan varje dag. Jag kan inte förstå att det ska ha ett sånt hemskt öde framför sig, och det gör mig så ledsen. Började faktiskt gråta i Banjara, och blev genast omringad av över 10 barn som ville krama och trösta mig. Kärlek ❤

Hoppas att jag lyckats förmedla känslan i bilderna, och hoppas att du som läser kanske börjar uppskatta ditt liv och din vardag lite mer. Det finns de som har det värre ställt, tyvärr. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s