It’s not always easy

De senaste dagarna har jag faktiskt varit lite mer fundersam än vanligt. Tror inte det är hemlängtan, men något liknande. På ett sätt känns det som att alla där hemma glider ifrån mig. Och alla mina bästa vänner kommer studera i samma stad, förutom jag. Klart det känns lite illa när man varit så tight sedan lågstadiet. Vi kommer ju alltid ha kontakt men det är inte samma sak. 

Men jag måste göra saker för min egen skull, och inte andras. Det är min dröm att resa runt jorden och jag älskar det. Men ibland är det tungt. Vill bara berätta det, så inte alla tror att det är världens lättaste sak att boka ett flyg och fara iväg från sin familj, vänner, hund, pojkvän, jobb, vardag, hemstad och framför allt trygghet. Det är det inte. 

Vissa stunder kan jag känna mig väldigt ensam och förvirrad, men det skulle jag nog ändå göra oavsett om jag låg hemma i min säng eller satt på en strand i Thailand. Så brukar jag tänka i allafall. Men inte är det lätt alla gånger här heller. Då jag har sämre stunder brukar jag bara ta en joggingtur, eller sätta mig på stranden i solnedgången och äta godis och höra på musik. Vet inte om det hjälper men det är ju alltid godis 😉 

(För att inte sluta negativt.) så. Alla bra saker överväger naturligtvis nackdelarna, och jag skulle inte vilja vara någon annanstans just nu än ”on the road”, och leva ur en ryggsäck i sju månader. Att vakna upp och tänka -wohoo, ännu en ny dag! Och inte veta vad dagen kommer föra med sig, är ju helt underbart! 

Det är viktigt att göra det bästa man kan av den lilla tid man har. Stunderna kommer inte igen, och plötsligt kanske man vaknar upp och undrar ”oj, vart for de 10 åren?”  För mig är det viktigt att känna att jag gjort något, och att jag följt min dröm. Min dröm är att resa. Din dröm är kanske något helt annat. Oavsett så är det drömmarna och målen som betyder något. 

  Peace out.. (Eller nåt annat klyshigt*) 😀 

  
Tyckte den här bilden var passligt fundersam, eller?

2 reaktioner på ”It’s not always easy

  1. Hej! Jag är bekant med din syrra som berättade att du är en rese- och äventyrsmänniska, precis som jag 😉 Vill bara skriva till dig apropå det här inlägget att det du gör är helt rätt och du resonerar så klokt. Tycker det är modigt att skriva om ”sanningen” att det inte enbart är enkelt. Jag vet nämligen precis vad du menar och det är fullt ok att känna så. Man måste inte vara positiv hela tiden – och alla har ups and downs. Du är dessutom väldigt modig som är iväg på denna resa – imponeras av det! 🙂 Kram!

    • Hej! Och tack för stödet, det hjälper 🙂 lite svårt att tala om sånt med någon nära, eftersom ingen jag känner har egentligen rest så mycket..
      Men tack att du tog tid och skriva.
      Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s