Resa ensam eller resa själv?

Det är många personer som jag träffat som berättar hur mycket de älskar att resa själv, men som aldrig tillbringat en minut ensam på hela resan. Antingen har de hittat någon på flygplatsen, eller på ett hostel som de bestämmer sig för att resa runt tillsammans med. Enligt mig är det inte riktigt att resa själv. 

Det är inget fel eller rätt med någondera sätten, min interrail med Ida var verkligen den roligaste månaden jag haft, vi bara skrattade helatiden. Å andra sidan älskar jag att resa ensam, vara självständig och känna mig trygg i mig själv. Jag behöver ingen annan för att vara bekväm, och enligt mig är det en verkligt bra egenskap. Så jag tänker med gott samvete säga att jag är ganska stolt över mig själv. 

Om jag hittar någon/några jag verkligen klickar med skulle jag gärna resa runt tillsammans. Då man ensam förflyttar sig runt blir det oftast bara intensiva och ytliga förhållanden till andra resenärer – vilket är lite synd. 

Men än så länge är planen att resa runt till största del själv, eftersom det är ett sätt jag trivs med. För att kunna göra det måste man ha egenskapen av att klara sig själv och vara sitt eget sällskap. Jag trivs bra själv, men älskar Också att träffa andra människor, nya människor, umgås, skratta och tala, utforska tillsammans och utbyta erfarenheter. Det är en viktig del av resandet också. Ta kontakt med andra och dela med sig. 

 Det är det jag älskar mest, att alla personer har sina egna djupa historier och erfarenheter. Har man tur kan man få ta del av dem, och ofta inspireras. En backpacker är ofta en speciell personlighet: social, positiv och öppen för allt, vilket är egenskaper jag uppskattar över allt annat. Och det är så härligt att omringa sig med glada och underbara människor. 

  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s