Är Indien Farligt?

Fick höra häromdagen att min mamma innan jag åkte fick kommentarer som: ”Hur vågar du släppa iväg Hanna till Indien?” . Även jag har fick skräcksslagna blickar och många frågade mig ”varför åker du dit?”

Folks allmänna uppfattning är att Indien är mycket farligt, det är stor risk för våldtäkt och alla turister råkar illa ut. Vilket är väldigt, väldigt långt ifrån sanningen. 

Okej, jo, ett stort antal brott, våldtäkter och misshandel sker varje år i Indien. Men man måste tänka på att Indiens befolkning utgör över 17 procent av jordens alla människor, 1.25 miljarder människor bor där. Det är ju klart att antalet är högt? Indien är också väldigt fattigt och kvinnosynen är tyvärr väldigt nedvärderande, så det göder ju felaktiga uppfattningar. 

Indien är inte mycket farligare än andra länder. Ska jag vara ärlig kände jag mig mindre trygg under vår interrail i Europa än jag gjorde i de indiska städerna. Bara man anpassar sig till kulturen och sederna finns det absolut ingenting att oroa sig för. En indier går inte klädd i shorts och topp, och vistas inte heller utomhus efter solnedgång. För att vara så trygg som möjligt, måste man anpassa sig. Vi gick inte heller utanför gårdens murar då det var mörkt, eftersom människorna då tycker man är konstig, och tror att man vill ha sällskap, då de inte är vana med vår kultur och inte vet exakt hur vi fungerar. 

  
Dessutom är indier verkligen de vänligaste människorna jag träffat, de är kända för sin ödmjukhet och givmildhet. Enligt hinduismen följer man goda gärningar, karma, vilket också bidrar till gott beteende. I deras traditioner är respekt också väldigt viktigt. 

Så om du har blivit hjärntvättad av media, och hört om alla tragiska händelser i landet (och tror att det alltid är så), så tänk om. Jag tycker det är otroligt hemskt att det finns våld överhuvudtaget, var än i världen det är, och det är aldrig acceptabelt. Men dra inte alla över samma kam, och tro inte på allt du hör. 

  
Jag var själv lite orolig innan jag kom, och tänkte att jag aldrig skulle vilja resa runt i Indien, volontärjobb kändes tillräckligt tryggt och bra. Men nu skulle jag lätt kunna resa där, fast helst inte ensam. Inte av den orsaken att det är farligt, nej. Utan av den anledningen att Indien är kaos i ett nötskal, och man vill ha någon att dela alla chockerande intryck med. Dessutom kan det nog bli rätt så ensamt att gå runt själv, då Indien inte är speciellt turistvänligt. Men har du chansen att åka till Indien, tveka inte över säkerheten. Åk. Det blir en total kulturchock men landet är så otroligt fascinerande att alla negativa saker blir obetydliga. 

Jag ville bara reda ut saker och förtydliga att det inte alltid är som man tror. Du vet aldrig hur det är förrän du upplevt det med egna ögon, tänk på det! 

5 reaktioner på ”Är Indien Farligt?

  1. Jag gillade att vara i Indien och få uppleva den stora skillnaden mellan landet här i norden och landet där. Människorna var vänliga. Jag gillade allt t.o.m. det ”tokiga” som för dem var naturligt. Men barnen där behöver mera än det de nu får.
    Sanne

    • Jo, det var ju en total kulturchock att åka dit:) men ju mer jag tänker på det, desto mer uppskattar jag kaoset, bara för att det ibland var så absurt. Men många saker skulle verkligen behöva förbättring, kvinnornas ställning, barnens situation.. Osv. :/

  2. Hej Ja undrar om du har laggt upp nånstans en video vart du sjunger gabriellas sång? Om int så sku du kuna göra de? Sku jätte gärna vila höra:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s