Att träffa nya människor utomlands

Min närmaste kompis från Finland kom nyligen hem från Barcelona, där hon jobbat som Au-pair i några månader. Hon delade den här bilden med mig: 

    
Aahh, so true! 

Det är många gånger jag funderat över det här. När man reser (obs talar främst om backpackande) är det så otroligt lätt att hitta vänner. Man kommer människor så himla nära ibland, mer än man skulle göra där hemma. Det finns inga skillnader mellan åldrar, eller varifrån man kommer, eller vilket språk man talar. Det bästa jag vet är att träffa nya människor och genast ha hur kul som helst, märka att man är superlika och bara klicka direkt. Eller gå ut och dansa och skratta med personer man känt i en halvtimme. Eller bara hänga på stranden, köra skoter och kanske upptäcka ett hemligt ställe i skogen tillsammans. Ofta kan man tala om precis allting, öppna sig, utan att känna sig dömd. Resenärer har väldigt mycket gemensamt många gånger, alla brinner för samma intresse – att resa. Man är ofta lika, tänker lika, vill lika och har samma åsikter om saker. Och hur skönt är inte det? Att nästan ingen man träffar ser tror att den är bättre än den andra, utan alla är lika och man kan bli vän med vem som helst. 

Man lär sig mycket av människor olika en själv, jag brukar ofta ta chansen och fråga alla om deras hemländer, och erfarenheter med andra resor och saker de gjort. På så sätt lär jag mig ännu mer.  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s