Vietnam – CANYONING

Mitt tredje stopp var som sagt Dalat. En trevlig stad, men inte så mycket att göra där förutom huvudaktiviteten CANYONING! 

Nå Hanna, vad är detta canyoning då?

Jo, det är en extremsport som innebär att man tar sig från en punkt till en annan längs vattenfall, forsar och skog. Den canyoningutflykt jag gjorde innehöll bland annat absailing (nerfirande längs berg eller vattenfall med hjälp av rep). Watersliding som i det här fallet var som en liten rutchbana i vattnet. Trekking i skogen, uppåt, nedåt, längs vatten och upp på berg.  Cliffjumping som betyder att man hoppar ner i vattnet från ett berg. 

Oj, låter intressant. Men hur klarade du det när du är så rädd för höjder OCH panikrädd att vara länge under vatten?? 

Öh, yolo hahaha:D Nä, kan ärligt sagt säga att jag var liiivrädd många gånger, men det är ju inte som att man säger nej till en challenge, eller hur?

  
Första stoppet: 16 meter brant 90graders berg som vi skulle fira oss ner på. areyoufrikkinkiddingme.. Nå, jag klarade det! 

  
  
Andra stoppet: Efter lite promenerande blev det att rutscha ner för berget. Var kul! 

  
  
Tredje stoppet: åh herregu min största mardröm. 25 meter berg plus vattenfall och hala stenar och forsande vatten som gör att man nästan faller. 25.meter.. Höll på att gråta innan då ledaren berättade att vi på 3-4 meters höjd skulle släppa repen och fälla oss baklänges ned i vattnet. 

Men! Jag klarade det! Utan problem. Fast ush vad skakis jag var.. 

  
Fjärde stoppet: Före lunchen blev det cliffjumping. Hoppade ner 7 meter från klippan, och fast jag är rädd för höjder gick det fint! Yey! 

  
Femte stoppet: ”Tvättmaskinen”. Låter skrämmande, eller hur? Det var det också, då ingen visste hur berget såg ut eller hur man skulle ta sig ner.. Några meter skulle vi gå vanligt, sen fira oss ner resten av vägen, medan vattenfallet satte snurr på en.. 

Är superstolt över att jag klarade mig igenom dagen! (Utan att få psykbryt). Ger canyoning 3/5 stjärnor. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s