Vietnam (del 4) – jul i Hoi An 

Inlägg från länge sen.. Datum 23-26 december. 

Sista stoppet i Vietnam, sorgligt värre.. Men tycker min resa inte kunde fått ett bättre slut. Hoi An är det absolut mest perfekta ställe att fira jul i sydostasien. Mysigaste staden jag besökt hittills, med lanternor överallt, vackert gamla stan-kvarter, bra restauranger, en flod genom staden där man sänker ner flytande ljus om kvällarna och en underbar atmosfär. Stranden är bra och vädret perfekt. Alla cyklar runt längs risåkrarna, marknader och på de lugna gatorna. 

    

Under mina dagar hann jag med rätt mycket. 

Dan före jul:

Hyrde cykel och cyklade runt hela gamla stan och alla kvarter där jag bodde, och ända till stranden. På kvällen blev det middag med en tjej jag träffat i Ho Chi Minh och hennes två vänner. Vi gick ut på kvällen och spelade biljard och gick ut och dansa. 

  

Julafton:

För mig är 24 december den riktiga julen, the real deal. För alla andra resenärer är detta ingen speciell dag då de firar jul den 25.. Men av någon anledning firade vietnameserna också mest på julafton, hade tur där. 

På dagen chillade jag på stranden med några jag träffat på hostelet. Sen lyxade jag med god lunch och chokladkaka haha! På kvällen var det bbq på hostelet, med några lekar för alla. Mådde lite illa senare på kvällen, måste ätit nåt dåligt. Men det blev bättre och hade en väldigt kul kväll trots det! 

   
  

Juldag: 

Ännu en chill dag och på kvällen åt vi streetfood och det blev utgång  igen. Men faktiskt andra dagen i rad som jag inte drack nåt, man kan ha kul ändå! Dansa och spela biljard och sånt ju. Den enda nackdelen är att jag får så lite sömn, typ 3-4h per natt. Man kan sova sen när man är hemma heh. 

  
    

   

 Dagen efter jul: 
Lugn dag once again. Köpte en lantern, en liten att ta hem. Sen gick jag runt med kameran i gamla stan och tog bilder på kvällen innan det var nattflyg till Saigon. Följande dag skulle jag ta mig till Kambodja. 

    

Hoi An är definitivt min favoritstad i hela Vietnam. Så mysig och trevlig, speciellt under juletid då de satte upp alla dekorationer och lampor. Alla är glada och stämningen underbar! Glad över mitt val, dessutom skulle 80% av alla backpackers i Vietnam fira jul i HoiAn så jag såg väldigt många bekanta de dagarna. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s