Kambodja – Phnom Penh

Har inte haft fungerande internet på över 2 veckor, så har inte ens haft möjlighet att kunna kolla hur mina blogginlägg betett sig.. Påväg till Thailand nu, så internet kommer bli snabbare, yey! 

Phnom Penh 

Var första stoppet i Kambodja, ett ställe de flesta stannar max 1-2 nätter i. Finns inte så mycket att göra, men jag gillade stället för det var rätt så ”western” (term backpackers använder för ställen som påminner om hem haha). Massvis med restauranger och cafén, vilket inte störde mig över huvudtaget. Dessutom var de bara placerade ut på ett fåtal gator, som bildade turistkvarteret. Utöver de gatorna påminde staden mig om Indien. Vilket var väldigt mysigt, saknar Indien massor. 

I bussen från Saigon träffade jag Oscar och Bea som var från Sverige. Vi umgicks på dagarna, gick ut och äta, och dag 2 blev det ett besök till killing fields och prison s21. Obehagligt hemska ställen, handlade om folkmordet på nästan en tredjedel av Kambodjas befolkning, lett av Pol Pot, endast ca. 40 år sedan. FRUKTANSVÄRT. Väl värt ett besök, och det gav mig insikt i så mycket. Tung dag, och jag lärde mig massor. Kan inte beskriva känslan av att stå på ett ställe där tusentals människor brutalt mördats. Hemska värld. 

  
Vi åt middag och följande dag blev det ett besök till läkaren för mig. Gick runt hela staden i timtal, och på kvällen blev det ett gymbesök på 2,5h innan min nattbuss. Till Siem Reap. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s