Nyår i SIEM REAP

Efter PP-town(phnom penh) blev det buss till Siem Reap. Här är en karta: 

   
I Siem Reap finns det kända världsarvstemplet Angkor Wat, och runt i området andra stora tempel. Kan göra ett skilt inlägg om det, tror jag har några systemkamerabilder på telefonen. 
Mycket annat finns inte riktigt att göra i staden, men för oss blev det nyårsfirande!! Jag träffade upp med svenskarna igen, och dessutom Francis som jag träffat på ön Koh Lanta i Thailand första veckan jag backpackade där, 1,5 månad tidigare. Han råkade också befinna sig i Kambodja. Vi bestämde oss för att göra Angkortemplen tillsammans, och nyårsafton(dagen och kvällen) blev en av de bästa resedagarna jag haft! Vi hade såå roligt hela dagen, skrattade och skämtade, talade om allt. Sällan man klickar så bra med någon! 

    

På kvällen samlades alla, alltså alla, på stadens bargata. Som heter pub street, fyndigt namn va? Gatan var över hundra meter lång, och SMOCKAD med folk. Det tog typ 15 minuter att ta sig över från ena sidan till den andra(5 meter), det var såå packat.. En hel massa kambodjaner, då många reste över landet för att fira nyår i S-R. 

      
 
 
Vi lyckades få platser i mitten av det hela, och vid tolvslaget(efter att alla räknat ner tillsammans med hjälp av en stor klockskärm), föll det ballonger över alla på gatan. Innan det firade lokalborna med att spruta vatten och baby-talkpulver på alla haha, så random men en kul grej! Vi var helt vita efteråt. 

    

Påväg hemåt var vi tvungna att gå igenom ännu en folkmassa, locals hade samlats mitt ute på en gata, nån hade installerat högtalare och alla stod och dansade mitt på gatan till kambodjansk musik. Så roligt att se på. 

Mitt nyår fick definitivt 5/5 stjärnor. 

På tal om stjärnor, när vi kom tillbaka till hostelet låg vi ute och såg på stjärnhimmeln, bäst! Så till slut blev det faktiskt en 24h dag, från 4 till 4.. Nå, jag har inget att klaga på ändå. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s