CARNAVAL In Rio de Janeiro 2016

Lovade ju göra ett karneval-inlägg om hur det firades i Rio de Janeiro. Såå, karneval firas typ i hela sydamerika under samma tid, men det mest kända stället är i Rio, som också är den kändaste karnevalen i hela världen. 

Egentligen pågår karnevalfirande i flera månader(haha, galna brasilienare..) men den mest intensiva tiden är ungefär under en vecka i februari. Det här året mellan 5-9.2. Två av kvällarna sker en sambaparad, där sambaskolor runt om i landet tävlar i dans. Men även turister får klä ut sig och delta. Tyvääärr hade jag inte biljett till tillställningen, men jag deltog i några streetpartys ”blocos”. Ingen av brasilienarna jag träffade hade nånsin varit på sambaparaden, utan endast på blocos, de tyckte paraden är lite för stor och turistig. Men det skulle förstås varit kul att se! 

  
Anlände i Rio på kvällen, kom in på rummet klockan 10. Och gick genast ut med tre tyska tjejer från rummet. Vi träffade ena tjejens brasilianska vän och hennes vänner. Dansade på gatan, prövade på brasiliens kända dryck caipirinha, lärde mig sambasteg och var uppe till soluppgången. 

   
Såhär kan en liten gatuparad se ut under dagen. Alla sjunger, dansar och följer efter varandra längs gatan. 

 
Kväll två gick jag ut tillsammans med 5 amerikaner som också var i rummet. (Jep, dem jag bodde hos i Florianopolis<3) Här sitter vi på Rios kända marmortrappa. 

  
Streetparty at night.  

 
Vi träffade några killar från Uruguay också. 

  
Haha, those outfits! Så kul att nästan alla går runt på stan med hattar, peruker, blommor, dräkter, och roliga kläder. Både under dagtid och kväll! Överallt på gatorna finns små stånd som säljer maskeraddräkter och utprydnad. 

  
  
På dagarna svämmades stränderna över av människor. Runt stranden fanns nämligen ofta dagsblocos. Både på copacabana(bild 2) och ipanema. Har inte bild från strandblocos dock. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s