Mina favorit rese-appar

På topplistan över saker jag inte skulle vilja tappa bort ligger: 

  1. Pass
  2. Telefon
  3. Bankkort

Svårt att ranka de tre. Tappar jag passet har jag svårt att röra mig överhuvudtaget. Passkopia och körkort funkar inte alltid, men det går ändå att få nytt pass ganska snabbt. Tappar jag bankkortet är jag illa ute, har förstås alltid reservpengar i väskan som jag kan leva på någon vecka innan jag får nytt kort skickat. Och tappar jag telefonen förlorar jag min bästa resekamrat. 

Nuförtiden används smarttelefon till så många saker under resan. Jag tar bilder, kontaktar familj, vänner och resenärer jag träffar, bokar flyg/hostel/bussar, hör på musik, hittar rätt väg, och googlar sånt jag behöver veta. Här är mina favorit-appar som är bra att ha när man reser:

CURRENCY (oanda currency converter) – Den lättaste valuta-appen jag använt, och så praktisk i alla situationer! Bra att ha, speciellt om man är på budget och vill kolla exakt hur mycket man betalar. Efter en tid kanske man kan ändra summan i huvudet, och appen är bra att träna med.

CITYMAPS2GO – Vet att det finns många offline-kartor men den här gillar jag och använder nästan varje dag. Man laddar ner en stad/ett område då man har wifi. Resten kan man göra offline. Söka var sitt hostel är, tågstationer, kolla upp sightseeing… GPS funkar alltid utan internet så det är lätt att kolla var man är. Dock ingen vägbeskrivning. Men då kan man använda sig av en kartapp och spara vägen till när man inte har internet. 

COUCHSURFING – Har inte couchsurfat sen Europa, men appen är praktisk och lätt att använda om man vill pröva på det. Man skapar en profil, lägger till en destination och väntar på erbjudanden/frågar privat meddelande om man får sova på soffan. Alla har recensioner och beskrivning så det är tryggt att couchsurfa via sidan. Ingen vill ju ha dåligt rykte, eller hur? Hm, borde pröva cs nu när jag är i sydamerika kanske. 

MOOVIT – Denna app har jag bara haft i några dagar, blev tipsad. När man har internet skriver man in en destination och appen räknar ut hur man ska ta sig dit. (Vilka bussar/metro). Använde den några gånger och funkade rätt bra! Borde gå att använda i alla fall städer runtom. 

  
FotoR – Min favorit redigeringsapp för bilder. Tycker om att redigera bilderna lite innan jag lägger upp dem. Den här är såå lätt att använda. Basgrejerna plus en massa filter. 

SPOTIFY PREMIUM – Skulle nästan få toppa min lista, klarar mig INTE utan musik. Hör så gott som varje dag på mina spellistor på spotify. Har premium så kan höra på allt jag laddar ner. Märker genast om det går dagar då jag inte hör på musik, blir så marrig haha. 

GOOGLE FOTO – Ifall telefonen skulle råka försvinna, är bilderna uppladdade på internet, på google Foto. Varje gång man har wifi laddas dagens bilder upp. (Dock verkar det inte funka perfekt för mig, är såå trögt..) Nåja, man får en foto back-up och man kan också dela med sig av album. Man borde få 15Gb gratis. 

  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s