Hur man kan ta sig från Florianopolis till Sucre

Först ska man ta sig till busstationen i Florianopolis. (Som alltså är en ö i södra Brasilien) därifrån kan man ta en 12 timmars buss upp längs kusten till Sao Paulo. Det kanske regnar lite, men utsikten är fin. 

  
Sen har man eventuellt 6 timmar i en stad man inte hinner utforska desto vidare. Men man kanske ser några söta färggranna hus innan man tar en till buss, till flygplatsen. 

  
Från flygplatsen tar man en buss till… Haha okej humorn.. Man åker med ett flyg till Bolivia, som räcker cirka 3 timmar. Enligt klockan tar det bara en timme, men Brasilien är två timmar före(vilket bevisar hur förjäkla-wtf-stort Brasilien är, eftersom de är grannländer). Eftersom man har otur är det turbulens i 30 minuter, och det skrangliga flygplanet bara skakar och man som inte vanligtvis är flygrädd börjar fundera om det är dåligt karma. 

  

På flygplatsen i Santa Cruz kan man… Ööö. Omringas av kvistar och grenar som i en skräckfilm? Eller eventuellt ligga på en bänk och se upp mot himlen och träden. 

  

Så här kanske man ser ut. Efter 22 timmar av resande. (Bara 20 timmar kvaar!) Håret behöver inte borstas för vem bryr.. Det är nu man ska få inspiration till att skriva låtar, och lyssna på musik på spotify medan man funderar över livet. 

  

Sen kan man luta sig mot ett träd och sjunga på parkeringsplatsen medan man ser på solnedgången. Dags att njuta över alla små fina stunder i livet.

  

När klockan blir midnatt, eller senare, är det inte fel med lite flygplatsyoga, och när stunden är kommen – då det äntligen blir en bänk ledig och du inte behöver sova på golvet- är det goodnight world som gäller. 

   

Såå, efter att ha väntat 18 timmar på världens minsta flygplats utan wifi naturligtvis, man har skrivit 10 sidor i sin dagbok, borstat hår och tänder, lackat naglarna, laddat telefonen kanske 5 gånger, hört igenom alla spellistor och sovit 3 timmar på den hårdaste metallbänken är det dags för ett flyg vidare, till Sucre. 

Från fönstret kan man (om man har tur) se små fluffiga moln. Och ser man neråt finns en skugga av flygplanet i ett moln, med en regnbågsring runtomkring. Efter att man blivit alldeles till sig över att ”hur funkar detdäär wooow” kan man ta det som ett tecken att allt kommer lösa sig. #positive 

Flyget kommer endast ta 30 minuter. Ja, man har alltså väntat 18 timmar för ett 30 minuters flyg. Grattis. 

Sen är du framme! (Efter 42 hela väldigt tröga timmar.) Istället för att ta taxi till centrum kan man hoppa på en skruttig lokalbuss där man är malplacerad som den enda blonda gringon bland alla i bussenBussturen kostar bara 5 cent så det är okej. 

  

Efter 5 minuters promenerande blir man högst antagligen kär i staden, med alla vita vackra hus med röda tak och de enorma berg som omringar stan. Se vet man att man kommer trivas. #homestreethome

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s