Cambodia – Kampot 

Jo, jag har bestämt mig för att lämna sydamerika för den här gången, och ta flyget tillbaka till Asien- till Kambodja… 

…eller så tänkte jag bara göra ett inlägg om landet. Som lovat. Har två ställen kvar att berätta om(ja förutom Angkor templen då..får bli senare) 

Detta var alltså i början av januari, första veckan av år 2016, som jag reste vidare från Siem reap ner mot söder. Om någon minns så var jag ju där med min nyfunna bff Francis, och vi bestämde oss för att fortsätta resa tillsammans en tid, vi hade ju så kul ihop.

  
Vårt första stopp i söder var chill-pill Kampot. Dit åker man för att ta det lugnt, njuta av att inte behöva göra något, men när man har energi finns det ändå saker att utforska. Vi tog en bungalowhostel med utsikt över ån, kände oss extra slappa och åt flera gånger på hotellets restaurang. (No guilt eftersom de hade Sydost-Asiens godaste currypaste, alltså säkert några av de godaste måltiderna under resan). Vi hyrde skotrar och körde till en saltåker, coolt att se hur man framställer salt irl, dessutom var atmosfären så himla avslappnad att man själv blev lugn. Vi körde vidare, och utforskade resten av staden. 

  
  
  
Det jag ändå kommer minnas mest från Kampot är solnedgångarna. Några av de bästa jag nånsin sett. Vi satt vid ån båda kvällarna och såg hur himlen sakta färgades orange eller klarrosa. Det blev också en ny tradition att jag under varje solnedgång sjöng några av mina favoritlåtar. (Btw Yyyy there’s no instruments nowhea:( ) saknar musiken och att få sjunga påriktigt!

   

  

   
  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s