Cambodia – Koh Rong och Long Beach

Så vi fortsätter var vi blev, jag hade tillbringat ett par dagar i Kampot, och sen var det dags att ta en buss plus färja till följande stopp: 

 KOH RONG
En stor och vacker ö utanför Kambodja. Själva turiststråket är väl inget att hänga i julgranen. En 100 meter lång sträcka längs stranden med hippierestauranger och små barer. Men helt mysig nog, fast det var otroligt tugnt att röra sig då man måste gå i mjuk lös sand överallt.. Vi sov i en bungalow uppe på ett berg med utsikt över havet. Lite avskilt från turiststranden så det var tyst och lugnt.

  
   Solnedgång från turistsidan av ön. 

Stränderna på Koh Rong är underbara, och det finns många olika att välja mellan. För mig är det dock inget svårt val, fick en klar favorit. (Som nog är allas favorit som besöker ön). 

LONG BEACH

Åh herre min skapare. Finns det ett paradis på vår jord så har jag en klar aning om var det är. Long Beach på Koh Rong är favoriten om jag ska ranka alla stränder jag besökt(vilket är rätt många ändå). För att komma till stranden måste man antingen ta en båt, eller gå genom skogen till andra sidan ön i ca 45 minuter. Älskar att trekka genom djungel så enkelt val, men då man inte ska gå i skogen på natten(pga dödliga djur osv, så tog vi båten tillbaka). 

   

  

   
Stranden är sju kilometer lång, nästan totalt folktom, med turkost vatten och kritvit sand som krasar och låter krrttsshh när man går på den. Längs stranden på högra sidan är skogen, så det känns mer öde än andra stränder. Och för att inte tala om solnedgångarna -wooh. Man får verkligen se solen som den på riktigt är – ett brinnande klot. 

    

Meeen att få med solen på bild är en omöjlighet..
   
 BÅTUTFÄRD 

Just det, vem träffar vi om inte våra favoritsvenskar, Oscar och Bea. Vi fyra tar en båttutfärd till olika ställen vid ön. Snorkling, fiske, och solnedgång på long beach från båten. Magiskt. Och min favorit var då vi simmade med självlysande plankton då det blev mörkt. Såå himla coolt, varje gång man rörde på sig såg man alla tusentals lysande plankton i vattnet. Där simmade vi runt, såg på glitter i vattnet och glitter på stjärnhimlen och skrattade av glädje. 

    
Alltså haha, den här bilden! ”When you see it..”  I bakgrunden hoppar ju två personer samtidigt som vi, ingen aning om hur de lyckades time:a det haha! Good work photobombin’

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s