Världens högsta stad

Efter mina lite-på-två veckor i Sucre var det dags för den här fågeln att flyga vidare. Så jag tog bussen till staden Potosi, som är den högsta staden på vår jord, med ungefär 4500m(?) över vattennivå. Även om Sucre också ligger högt upp, kände jag verkligen av altitudskillnaden, varje gång man gick i den minsta uppförsbacke var det som att springa ett maraton. Som tur blev jag inte altitudssjuk, vilket är vanligt.
   

Potosi är en trevlig, liten stad. Inte lika vacker som Sucre men staden omringas av enorma, otroligt vackra berg. Två dagar är ändå tillräckligt där. 

Det som finns att göra är att besöka naturliga hotsprings(hann inte själv, så syynd) och också ta en tour till Potosis silvergruva. Vilket vi gjorde. 

  
The minetour tog 4 timmar, och vi fick kläder passliga för en dammig gruva, fick veta lite info om hur allt funkar där och sen begav vi oss in i tunneln. Det var så lågt till tak att man var tvungen att gå böjd, och sen skulle vi klättra upp och ner för stegar, krypa genom smala tunnlar och klättra och kråla runt. 

Även idag jobbar gruvarbetarna 8 plus timmar där i mörkret, i hettan, med att spränga tunnlar med dynamit och släpa tiotals kilo stenar på ryggen. Jobbet är extremt farligt, och många av jobbarna lever inte längre än 40 år. Jag är väldigt nöjd med vår utfärd, hur ofta får man alltså besöka en gruva, som fortfarande är i användning, och få se hur de jobbar där, coolt 🙂 

  
  
Sista dagen i Potosi satte vi oss på en trappa högt upp, såg ut över staden och solnedgången och lyssnade på musik. 

  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s