12 saker att göra i Sucre, Bolivia

  

1. Sitt på en bänk på Plaza 25 de Mayo och se på människor. 

Detta var vad jag gjorde exakt varje dag under mina 15 dagar i Sucre. Plazat är som en park, alltid full med familjer, par, gamla och unga. Och ligger dessutom helt i centrum av stan. Gjorde ofta mina spanskaläxor där också.

  

2. Gå upp till Mirador

Mirador betyder egentligen viewpoint på spanska, och jag besökte stället 5 gånger sammanlagt. En bit att gå i uppförsbacke, men så värt! De har en restaurang där också, och man kan bara sitta där och njuta av utsikten över hela staden och bergen. 

  

3. Gå runt på gatorna

Min absoluta favoritsyssla. Bara strosa runt och se på alla vackra byggnader och kyrkor. En så vacker stad! 

  

4. Besök parque de Bolivar 

Några minuters promenad från huvudplazat är du i en stor park. Där är det skönt att sitta ner, äta lite popcorn(ja, de säljer popcorn överallt på gatorna..), se på människor och beundra Sucres kända ”eiffeltorn”. Som enligt mig är den fulaste kopian jag sett haha, men Bolivianerna är stolta i alla fall. Man kan också gå upp i den, även om det inte är superhögt kände jag av min höjdskräck. 

  
5. Gå runt på någon av marknaderna och köp frukt. 

Gjorde detta nästan varje dag då jag bodde i mitt homestay. Gick runt på den enorma centralmarknaden, köpte frukt, bröd och ägg och lagade kvällsmat åt mig. Så gott och så otroligt färsk frukt! Man kan också äta fruktsallad eller dricka färskpressas juice. De har också klädmarknader som är intressanta att besöka.   

  
6. Ta en buss till grannbyn Tarabuco och besök söndagsmarknaden. 

Även om det inte skulle finnas en by skulle jag lätt kunnat sätta mig i en bussen för två timmar, åka runt bland bergen och bara se på den otroligt vackra utsikten! Marknaden var ändå så bra, kom hem med 3 så fina och mysiga Bolivia-traditionella tröjor. Hur jag ska få ner allt i min ryggsäck är ett mindre problem..

 
7. Gå upp i någon av katedralerna. 

Nära huvud-plazat finns några katedraler man kan gå upp i för att se på utsikten över stan. Så fint där uppe, och det var ett bra besök. 

  

8. Besök dinosaurieparken

Något jag inte gjorde, men den förtjänar en plats på listan. De har alltså hittat fossila fotspår av dinosaurier utanför Sucre och nu kan turister besöka stället. Tyvärr tog jag mig aldrig tid att besöka parken. Men ovan är en bild på en lekpark med dinosaurier.. Obs inte den riktiga parken.   

  
9. Ät på mysiga cafén och restauranger. 

Alltså det finns oändligt många att välja mellan! Väldigt europeiskt och turistigt i det sammanhanget, menyer ibland också på engelska, och väldigt god standard. Goda smörgåsar, hamburgare och massa konditorier med stora tårtor och kakor. Har man tur kanske man får se några söta ungar på andra sidan fönstret. 

  
10. Gå på bio

Själv fick jag reda på att mina favoritskådisar Leonardo Dicaprio och Tom Hardy kan flytande spanska #nextlevel celebcrush haha! Så rekommenderar ett biobesök helst om du kan ens lite spanska.  Men det var en intressant upplevelse, och jag gillar bio! Varje dag visas också en gratis bio (ofta dokumentär). 

  
11. Besök nåt av Sucres många museum

Staden är känd för sina museum och historiska platser. Själv blev det ett besök till ett museum i Bolivias/Sucres historia. Rätt intressant även om det var många namn på presidenter och ledare.. 

   
12. Ta lektioner i spanska

Sucre är känt för sina spanskaskolor, och du behöver inte gå många steg förrän du gått förbi en skola. De är billiga, bra och vissa ordnar vecko-aktiviteter för alla elever. Tex salsalektioner och matlagning. Min skola hette sucre spanish school, och jag är väldigt nöjd med den. Man kan välja mellan att bo på ett hostel eller hos en spansktalande familj. Vill man lära sig spanska i Sydamerika är Bolivia det billigaste landet, och Sucre definitivt det bästa alternativet. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s