Sminkande jag mig på resan? Läste jag böcker? Mer Q&As

Förlåt till alla er som inte är det minsta intresserade av mina restips, men jag är själv så glad över att få skriva sånt så här kommer svar på några fler frågor jag fått! 

Tog du kosmetik med dig, hur mycket isf?

Har svårt att avgöra om kosmetik nu betyder smink eller också hårprodukter osv så vi tar allt: 

Smink hade jag nog med mig, det som jag oftast använde var mascara och ögonbrynspenna, absolut inte varje dag men mascara ser jag inte som nåt dåligt för hyn liksom. Hade också med mig en vit kajal som gjorde att mina ögon såg mindre trötta ut de dagar jag bara sovit 5 timmar haha. Kajal, solpuder och läppenna använde jag ibland då det var dags för fest. Och så hade jag en liten concealer för ringar runt ögonen eller finnar. Det var väl det. 

Hårprodukter jag hade med i väskan var bara schampoo och balsam, hade dessutom naturligtvis solkräm och min fuktkräm som kunde användas som bodylotion. Aloe vera gel är bra om man bränner sig i solen. 

Te.x på nyåret ville man ju göra sig lite extra fin. 

Hade du väskan med dig till flyget?

Om du menar ifall jag hade min stora backpack in i flyget så nej tyvärr. Den var för stor och tung för att godkännas, var tvungen att checka in den. In i flyget hade jag min lilla ryggsäck med värdesaker, byteskläder eller varmare kläder och tandborste plus hårborste. 

Läste du böcker medan du reste? Fanns det engelska böcker i Asien/Sydamerika?

Måste erkänna att jag inte läste så hemskt mycket under min resa, hade inte med nån bok hemifrån då jag inte ville ha nån extra vikt i väskan. Men möjligheten att hitta böcker under resan finns absolut! Rätt många hostel har en bokhylla där backpackers får byta ut sin bok mot en bok ur hyllan, och många ställen hade till och med svenska böcker. I asien såg jag flera butiker med engelska böcker, dock inte riktigt alls i Sydamerika. Men jag sökte ju inte så noga heller. Skulle säga att bästa och billigaste sättet är bara att använda ”backpacker-bokhandeln” då man gratis får en ny bok i utbyte mot att minska vikten i väskan liksom. 

På Thailands mest turistiga ö Koh Phi-Phi hade de en bokhandel med hyllor för bland annat finska och svenska böcker…

Hur visste du var det var “tryggt”? Stötte du på situationer som kändes farliga/jobbiga?

I syd-ost Asien hade jag en bra känsla typ hela tiden, och kände mig nog väldigt trygg. Vissa gånger kunde hostelet varna en att man inte ska ta med telefon eller bankkort då man far till baren eller ut nånstans sent på kvällen, och man kan alltid fråga i receptionen eller andra backpackers om man är osäker, det gjorde jag själv många gånger. Google finns alltid som tips på hur man rör sig i landet utan problem, vilka bussar eller städer eller platser man borde undvika. Men Asien är också en helt annan grej än Sydamerika. I sydamerika ska man vara på sin vakt rätt mycket, och där var det viktigt att hålla sig undan de dåliga ställena, inte hoppa in i taxin som är utan id och inte gå omkring med värdesaker synliga(kamera osv..). 

Jag hade turen att inte ha otur under resan, det mesta flöt på utan större problem. Klart småsaker hände men det är bara upp till en själv hur mycket man låter det beröra en och hur lätt man stressar upp sig. Vissa gånger var man kanske lite mer orolig, men håller man huvudet högt och tänker positivt så är det inte alls lika skrämmande. Och i stor fara var jag aldrig, som tur, inget våld och ingen stöld råkade jag ut för. Några gånger satt kanske personen bredvid en i bussen och stirrade, man gick förbi några skumma kvarter av misstag och en kväll i Vietnam omringades jag av flera sketchy taximoped-chaufförer som kollade noga då jag tog fram pengar för att betala. Känner man sig bara självsäker känns stunderna inte lika farliga, för ofta sitter det i huvudet. Men det är jättejätteviktigt att inte ta dumma risker eller utsätta sig för fara i onödan. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s