Jag ska tillbaka till Australien

That’s right, you heard me. Strayya here I come..!! 

Har inte vågat säga så mycket om det till någon innan jag hade fått mitt work and travel visum godkänt. Det har jag fått, och nu måste jag bara bestämma ett datum och välja var i Australien jag ska börja, och sedan boka flyget. Planerade eventuellt ett par veckor på nån solig strand i Filippinerna innan jag åker dit, får se. Ska tala lite med några vänner jag har i Australien och sedan bestämma mig. 

Nåja, kort sagt så har jag sån sjujävla undermedveten stress bakomliggande då jag oroar mig över hur allt kommer gå. Och svar ja, jag är minst lika orolig som vem som helst för en ny stor resa. Det samma hände innan indien och före mina månader i Syd-Amerika. Började tvivla på att det var rätt beslut, och oroa mig för alla småsaker som över huvudtaget inte spelar någon roll just nu, men som blir förstorade 137 gånger i mitt huvud. Men ska jag vara ärlig skulle jag ha exakt samma stress om inte värre över att flytta iväg och studera. Jag vet (av egen erfarenhet) att det här är vad jag vill och jag vet att det kommer bli otroligt bra och kul, och får väl bara leva med att stressen sitter i ändå. 

Så översikt av planer är följande

1. Boka flyg åk sätta sig på det

2. Söka jobb nånstans, rätt lätt att få på t.ex café då jag har 3 års erfarenhet (och gillar sånt jobb). 

3. Resa lite runt i det enorma landet. Som btw är lika stort som europa, tänk er! 

4. Jobba med olika och roliga saker, vill gärna försöka som sångare nånstans också, önska mig lycka till. 

5. Helst spara ihop lite pengar och resa runt några veckor på Nya Zeeland. Kanske resa i nåt annat land. 

6. Komma hem på våren, ansöka till skolor. Kanske komma in:) 

Som ni ser har jag inte så värst många planer uttänkta här före, kommer låta saker ske allt eftersom, för det är ju roligast då. 

Har ju redan rest nästan hela Australiens östkust, men det finns såå mycket mer att upptäcka, och det är ju en helt annan grej att bo där. Åh, äventyr igen! Kan inte förstå det! Bilder från Oktober-November 2014 då jag ensam backpackade runt. Definitivt den resa som förändrade mig mest. 

4 reaktioner på ”Jag ska tillbaka till Australien

 1. Ooj lycka till !!! Var det dyrt att skaffa jobbvisum? Hur gjorde du det? Tänker du söka in till Sverige igen nästa år?

  • Tack så mycket! Kostade väl 300 euro, och jag gjorde det själv online på australiens governments hemsida. Det är inte svårt och det tog bara någon dag för att få det godkänt.
   Tänker nog söka in till flera olika skolor i Sverige nästa år, får se om jag kommer in dååå:)

 2. ååh vad kul!! blir helt avis haha, saknar australien och mänskorna där sååå mycket. jag är själv på väg till asien i höst (har kommenterat här ett par gånger förr hehe) men har små planer på att ifall jag har tillräckligt med pengar eller om någon magisk möjlighet uppenbarar sig så sticker jag ett varv till australien efteråt också, eller nya zeeland. DRÖMMEN är australia’s west coast by car med ett härligt gäng, dock har jag inte ännu pengar till det men en dag! jaja hursomhelst, om det blir så att jag kommer till oz hör jag av mig så kanske vi kan träffas?!

  • Hej! Jo är jätte nervös men får bara förlita mig på att allt löser sig, så som det brukar. Australien är ju bara så härligt, om du har några bra tips så skulle det vara jättekul att få nåt som kan hjälpa:)
   Asien är otroligt, du kommer ha det såå bra där! Hör av dig om du har planer på att åka ner till Aus:)!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s