Om vegetarianism och bra val

Det har nästan gått tre månader nu sen jag blev vegetarian, och jag skulle aldrig tänka tanken att gå tillbaka till att äta kött. Jag kan inte säga att övergången var så värst svår, då jag de senaste två åren inte ätit griskött och knappt mycket rött kött heller, men visst var jag lite orolig i början. För visst, att gå från att äta köttprodukter flera gånger om dagen i 20 år till att plötsligt inte äta det överhuvudtaget låter ju problematiskt. Men det tog mig kanske en-två veckor att bli totalt van att inte äta kött, och i nuläget är jag verkligen äcklad vid själva tanken, då det enda jag kan tänka på är vad vi gör mot djuren. Liksom, vad håller vi på med? Mitt knep för att sluta snålas på exempelvis skinkpizza eller hönsås var att se köttet som det verkligen är, för det är ju det svåra för oss. Vi alla VET hur djuren behandlas men väljer ju att inte tänka på det.

Men för att inte min text ska bli alltför deppig osv, vill jag bara säga att det här inte var nåt ”gör såhär” inlägg, jag tycker att precis alla får göra som de själva vill. Jag ser inte ner på någon så länge de också är bra människor och respekterar mina åsikter. Ville egentligen kanske bara skriva av mig lite om mina tankar kring ämnet.

img_4674

Att vara vegetarian (eller vegan) i Stockholm är väldigt lätt. Det är tydligen också den nya trenden haha, alla restauranger och cafén marknadsför sina vege/veganska produkter, och det finns en massa alternativ att välja mellan i matbutiken. Min absoluta favorit är ‘oumph’ som är typ det godaste jag ätit. Konsistensen är en blandning av grillad höna och pulled beef tycker jag, och det är veganskt och jättenyttigt. Sååå gott!!

Sen vill jag också skriva om att göra bra val i vardagen, göra vad som är rätt och tänka på omgivningen och andra. Det är ju absolut inte lätt att få pengarna att räcka som studerande, och det är mycket som måste prioriteras för att bankkontot inte ska eka tomt. Men jag försöker ändå hålla fast vid det jag tycker är viktigt, och min moral i livet. Till exempel så är jag månadsdonator till flera olika organisationer, och jag är rätt medveten i mina livsmedelsköp. Jag skulle aldrig tänka mig att köpa annat än ekologiska ägg, och inte heller mjölkprodukter. Finns möjligheten för fairtrade eller papper- och plastprodukter som återanvänts så väljer jag alltid det. Det kostar kanske några euro mer i månaden, men för mig har de pengarna ingen skillnad, så länge som jag gör rätt för mig. Är ju ändå helt för priviligerad haha.

img_2163

Ha ett skönt veckoslut kära läsare, jag har min tro på att ni gör eller kan göra det bästa för vår värld<3 Trots allt skit som händer runtom oss är det ändå bara omtanke och empati som vinner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s