Taggad på livet och 4 veckor i Sthlm

Hallå käraste! Idag, som är måndag, brukar ju för rätt många vara en dålig/tråkig dag, alla ba ”ugh mondayyys”. Men jag älskar måndagar haha, början på en ny och härlig vecka, nya tag, nya erfarenheter, nya äventyr. Älskar Stockholm och mitt liv just nu dessutom, och idag firar jag jämnt fyra veckor i denna underbara stad! Tänk så snabbt tiden går..


Kom på att jag knappt skrivit alls vad jag håller på med här, hur skolan är, vem jag umgås med och vad jag tycker om denna förändring i livet. Eller, det sista fick ni säkert klart redan. Men jag tar det från början då.

Min skola heter Kulturama, och är en två årig linje med inriktning ‘sångare – artist’. Andra linjer på skolan är tex teater, dans, musikal, musikproduktion, foto, film, musiker.. så det är så jäkla härligt att bli inspirerad och motiveras av alla möjliga kreativa människor. På min klass är vi 15 pers och alla är så himla härliga, vår klassanda är väldigt bra och alla kommer överens med alla, peppar och stöttar och bara är allmänt fina. Mina skoldagar är varierande, ibland har jag bara några få lektioner och ibland är jag i skolan i över 9 timmar. Vi har sång-röstteknik, kör, ensembleprojekt, musikteori, låtskriveri, pianolektioner, och lektioner i hur man ska stå på scen, tolka låtar, hur man lär in nya sånger snabbt osv.. Vi kommer ha några konserter det här året, ser en massa fram emot det. Ser förresten fram emot varje skoldag också, första gången på ååår som jag är ivrig att gå i skola. Men precis allt är ju så kul..! 

På veckosluten brukar vi gå ut, finns så många mysiga barer här i Stockholm. Tycker det är rätt skönt att inte festa på vardagar som många högskolor i Finland tex, man har mer energi att verkligen satsa och jobba på att lära sig. Jag känner verkligen att jag vill använda det här året att arbeta steenhårt på att bli bättre, dessutom kostar skolan så man vill ju få valuta för cashen liksom;)

 

På fredag var vi ute med typ 20+ pers från olika linjer, och det blev typ en allnighter haha, mys. Lördag tog jag det rätt lugnt, men gick omkring på stan, handlade, skrev lite låtar och övade, samt besökte mitt favvoberg nära där jag bor. På söndag kväll mötte jag upp Vendela och Becca från min klass på några öl på Söder. Riktigt pepp på livet liksom.


Hoppas ni har det typ lika bra som jag, kramkram!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s